Sunday, 27.05.2018, 12:32

                     
Main » Files » Dešavanja » Događaji

Studijsko putovanje „Upoznajmo Vojvodinu“
22.06.2013, 11:54
Studijsko putovanje „Upoznajmo Vojvodinu" žena iz inđijskih udruženja


Žene iz inđijskih udruženja učestvovale su u studijskom putovanju „Upoznajmo Vojvodinu" u organizaciji Pokrajinskog sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Zavod za ravnopravnost polova i Agencije za ruralni razvoj opštine Inđija.

Obilaskom je bila organizovana poseta Subotici i Tavankutu, gde se prave slike od slame, Paliću i Majkinom salašu. Sa ženama iz Tavankuta, žene Inđije dogovorile su se o početku saradnje.

Istraživanje o položaju žena u Vojvodini počelo je pre šest godina. One su se udruživanjem pomerile sa mrtve tačke. Poznato je da danas ima sve više manifestacija i programa u kojima su žene postale vidljive, kroz različite projekte unapređuju svoj rad i mogu da zarade, a nakon nekoliko godina došlo se i do studijskih putovanja.

Vesna Šijački, direktor Zavoda za ravnopravnost polova govori da se do putovanja stiglo da bi žene izašle iz svojih sela iz anonimnosti, da se udružuju i edukuju. Anita Beretić iz Pokrajinskog sekretarijata za ravnopravnost polova dodaje da su žene zaslužile da bar jedan dan posvete sebi i svojim prijateljicama.

Cilj putovanja je upoznati Vojvodinu, proširiti vidike jer istraživanja pokazuju da je mnogo seoskih žena koje nikad nisu izašle iz svog mesta. Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavaje i ravnopravnost polova govori da je u pitanju dobra akcija koja stvara nova prijateljstva, daje nove ideje, a žene iz različitih krajeva stiču pojam šta je to Vojvodina.
Category: Događaji | Added by: nina
Views: 253 | Downloads: 0

Login forma

Traziti

-

Događaji [245]

Site friends

Ćilibar Baltički

Ikone i slike od ćilibara

Repromaterijal&Poludrago kamenje

Dijana-Shop

Reklama

Ovde moze biti vaša reklama Cena za mesto 300 din/mes.

Repromaterijal za nakit i bizuteriju

Statistika


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
EtnoDOM Gorocvet © 2009 | Disigned by Ul-chik
Website builderuCozUl-chik