Wednesday, 21.03.2018, 06:08

                     
Main » Files » Dešavanja » Događaji

Seminar pustovanja u Senti
07.03.2010, 18:48

24. januara 2009. godine članice Udruženja Gorocvet učestvovale su na seminaru pustovanja u Senti.

Senminar je u organizaciji Etno mreže održala Erzebet Mezei, koja je tehniku pustovanja prenela iz Mađarske gde je ova tehnika veoma zastupljena. Seminar je trajao 4 dana. 

U okviru projekta pod nazivom "Očuvanje nematerijalnih kulturnih vrednosti” koji sprovodi Etno mreža uz podršku Ministarstva kulture, od 23. – 26. januara je održan kurs pustovanja, ili valjanja vune u Senti, u saradnji sa predstavnicama udruženja Rozeta.

Cilj projekta podrazumeva oživljavanje starih i zaboravljenih tehnika izrade tekstilnih predmeta, pre svega pustovanje, zlatovez i necanje. Zainteresovanost žena i postojanje sirovima garantuju održivost i ekonomsku održivost ovakvog projekta. Poseban aspekt u ovom projektu je ekološka dimenzija – upotreba prirodnih materijala u izradi predmeta.

Kursu pustovanja u Senti je prisustvovalo 11 članica Etno mreže koje su kroz četiri dana obuke i praktičnih časova savladale najstariju tekstilnu tehniku i izradile prve predmete, kape, torbe, podmetače. Istovremeno ova obuka je predstavljala jedinstvenu priliku za druženje i razmenu iskustava u okviru Etno mreže što stvara kvalitetne preduslove za dalju saradnju.

Category: Događaji | Added by: nina | Tags: pustovanje, gorocvet, seminar
Views: 696 | Downloads: 0

Login forma

Traziti

-

Događaji [229]

Site friends

Ćilibar Baltički

Ikone i slike od ćilibara

Repromaterijal&Poludrago kamenje

Dijana-Shop

Reklama

Ovde moze biti vaša reklama Cena za mesto 300 din/mes.

Repromaterijal za nakit i bizuteriju

Statistika


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
EtnoDOM Gorocvet © 2009 | Disigned by Ul-chik
Website builderuCozUl-chik