Wednesday, 21.03.2018, 00:12

                     
Main » Files » Dešavanja » Događaji

Sajam ženskog aktivizma u Sremskoj Mirovici
06.06.2010, 20:37
26. maja u organizaciji Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine u Sremskoj Mitrovici održana je izložba pod nazivom Sajam ženskog aktivizma, na kome je naše udruženje izlagalo zajedno sa još desetak grupa i udruženja iz Inđije i okolnih sela. Prevoz na ovu manifestaciju obezbedila je Optina našeg grada

 
Sremska Mitrovica, 26.maj - U Poslovno-sportskom centru „Pinki" u Sremskoj Mitrovici danas je svečano otvoren Sajam ženskog aktivizma, gde je na jednom mestu okupljeno preko 60 udruženja žena, koje su na štandovima prezentovale svoja umeća. 

Pored ženskih udruženja, svoje radove su izložila još deset udruženja, koja se bave slikarstvom i cvećarstvom, kao i nekoliko štandova udruženja osoba sa invaliditetom. Tim povodom, republički ministar za poljoprivredu dr Saša Dragin i pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin otvorili su današnju manifestaciju. Prigodnoj svečanosti prisustvovali su i gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović, pomoćnik republičkog ministra za kulturu Dušica Živković, kao i brojni domaćini i gosti.Dr Saša Dragin je rekao da ova manifestacija, koja je okupila sve žene koje toliko toga znaju, umeju i mogu, predstavlja dokaz da ih treba biti više, jer su one promocija ženskog aktivizma i preduzetništva. Čuvanje tradicije, kroz stare recepte naših baka, pletenje, šivenje i negovanje starih zanata posebna je vrednost, koju samo žene mogu da nose, ne samo kao stub porodice, već i kao ekonomska podrška svojoj maloj zajednici. Zato je podrška Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova, kao i Sremske Mitrovice, minimalna u odnosu na ove eksponate, koji nas podsećaju i vraćaju u detinjstvo.


Category: Događaji | Added by: nina | Tags: sajam, sremska mitrovica, gorocvet, pokrajinska vlada
Views: 323 | Downloads: 0

Login forma

Traziti

-

Događaji [229]

Site friends

Ćilibar Baltički

Ikone i slike od ćilibara

Repromaterijal&Poludrago kamenje

Dijana-Shop

Reklama

Ovde moze biti vaša reklama Cena za mesto 300 din/mes.

Repromaterijal za nakit i bizuteriju

Statistika


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
EtnoDOM Gorocvet © 2009 | Disigned by Ul-chik
Website builderuCozUl-chik