Wednesday, 21.03.2018, 00:02

                     
Main » Files » Dešavanja » Događaji

Promocija javnih radova 2010
12.11.2010, 20:07

25.06.2010.g. u Hotelu IN na Novom Beogradu Etno mreza je odrzala promociju povodom pocetka Javnih radova 2010 u kojima ucestvuje 5 zena iz naseg udruzenja. To su: Sofija Miloradić, Mira Kosanović, Milena Radojičić, Valentina Bojanić i Svetlana Drljača. 

Etno-mreža je u petak, 25.juna organizovala promociju povodom početka projekta Javnih radova 2010. godine koji se realizuju u saradnji sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja, Nacionalnom službom za zapošljavanje i NALED-om. 


Promocija je održana u Hotelu In na Novom Beogradu u prisustvu državnog sekretara za regionalni razvoj u ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, g. Dragijane Radonjić-Petrović, direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, g. Dejana Jovanovića, kao i predstavnika lokalnih samouprava i proizvođača iz 23 opštine širom Srbije. Skupu su prisustvovali i odabrani donatori i predstavnici međunarodnih organizacija koji podržavaju aktivnosti usmerene ka zapošljavanju žena i mladih u ruralnim područjima.

Ovim projektom angažovano je 100 žena iz 23 lokalne samouprave širom Srbije koje će biti zaposlene na 6 meseci. Osnovni cilj projekta pored zapošljavanja je i promocija i očuvanje kulturnog nasleđa Srbije. Proizvedene rukotvorine utemeljene su na vekovnoj tradiciji krajeva iz kojih žene proizvođači dolaze a tradicionalni proizvodi su osavremenjeni kroz moderan dizajn i adekvatno upakovani uz odgovarajuće certifikate.

Državna sekretarka Radonjić-Petrović uručila je ugovore o javnim radovima za 100 proizvođača rukotvorina koji će u okviru projekta etno mreže biti angažovani u 23 opštine u Srbiji. Radonjić-Petrović je prilikom uručenja ugovora rekla da će tom projektu vrednom 20 miliona dinara tokom narednih 6 meseci biti angažovano 100 žena, dodavši da je "ovo samo jedna od mera za zapošljavanje. Milijardu i 800 hiljada dinara je izdvojeno za kroz program Prve šanse i znamo da je dosta mladih zaista dobilo prvu šansu i započelo svoj poslovni vek posredstvom te mere koju je naše ministarstvo sprovelo. A ono što je takođe vrlo bitno u ovom projektu, jeste ne samo zapošljavanje, već zapošljavanje žena u ruralnim područjima uz aktivno očuvanje našeg kulturnog nasleđa".

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Dejan Jovanović je rekao da će proizvodi, koji tokom projekta "Etno mreže" budu izrađeni, biti prodati ili poklanjani prilikom različitih državnih i protokolarnih događaja i manifestacija. On je naveo da je za javne radove, u kojima će učestvovati 5.632 radnika, u ovoj godini izdvojeno oko 700 miliona dinara, a da je 60 odsto sredstava uloženo u nerazvijene opsstine. Jovanović je naglasio da su jedan od prioriteta za upošljavanje na javnim radovima bile i žene jer one čine 54 odsto nezaposlenih u Srbiji.

Završna prodajna izložba će biti održana u decembru u saradnji sa relevantnim institucijama kada će na aukciji biti ponuđeni radovi nastali u okviru projekta sa ciljem oživaljavanja nekadašnjeg tržišta za rukotvorine u Beogradu.


Category: Događaji | Added by: nina | Tags: gorocvet etno mreza javni radovi
Views: 381 | Downloads: 0

Login forma

Traziti

-

Događaji [229]

Site friends

Ćilibar Baltički

Ikone i slike od ćilibara

Repromaterijal&Poludrago kamenje

Dijana-Shop

Reklama

Ovde moze biti vaša reklama Cena za mesto 300 din/mes.

Repromaterijal za nakit i bizuteriju

Statistika


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
EtnoDOM Gorocvet © 2009 | Disigned by Ul-chik
Website builderuCozUl-chik