Wednesday, 21.03.2018, 00:18

                     
Main » Files » Dešavanja » Događaji

Obuka pustovanja vune u Prokuplju
29.10.2011, 16:39

  Članica našeg udruženja Jovanka Šovljanski držala je tokom 19 dana oktobra  obuku pustovanja u Prokuplju  gde je obučila 7 žena u ovoj skoro zaboravljenoj tehnici.    

Etno mreža je u saradnji sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja i Nacionalnom službom za zapošljavanje organizovala obuku u  za  60 žena, koje su u 4 opštine u Srbiji prošle obuku za samostalnog proizvođača rukotvorina u tehnikama veza, zlatoveza i  pustovanja. Obuka je izvršena u Prokuplju, Prijepolju, Novom Pazaru i Beloj Planci. 

Opštinska uprava Prokuplja je organizovala studijsku ekskurziju ispitivanja tržišta za prodaju rukotvorina koje će polaznice kursa proizvoditi. Na toj ekskurziji posetili smo Đavolju varoš i Prolom banju, lokalitete koji okupljaju veliki broj domaćih i stranih turista.

28. oktobra priredili smo u prostorijama NSZ u Prokuplju izložbu kojoj su prisustvovali predstavnici opštine, muzeja, turističke organizacije i mnogi drugi gosti. Prilog o ovom dogadjaju bice emitovan u emisiji "Srbija danas" 31.oktobra na RTS i 01. novembra u jutarnjem programu RTS.

Dodela sertifikatra će se obaviti nakon ocene završnih radova polaznica kursa.


"Plašim se da ste vi naš helijum koji nas drži u vazduhu,  ono što nas drži na okupu a kada odete bojim se da će sve nestati i da će nestati i enuzijazam i vera da se možemo pokrenuti i učiniti nešto same za sebe " - Svetlana Stamenković, polaznica kursa pustovanja u Prokuplju, oktobra 2011 godine.

Ne brini Ceco, prvi korak smo zajedno napravile a sada idemo zajedno napred, vodi nas ljubav  prema svojoj tradiciji a to ne može da nestane ....


Category: Događaji | Added by: nina | Tags: nakit, edukator, filcanja, edukacija, radionica, pustovanja, filcanje, obuka, filcanj, prokuplje
Views: 459 | Downloads: 0

Login forma

Traziti

-

Događaji [229]

Site friends

Ćilibar Baltički

Ikone i slike od ćilibara

Repromaterijal&Poludrago kamenje

Dijana-Shop

Reklama

Ovde moze biti vaša reklama Cena za mesto 300 din/mes.

Repromaterijal za nakit i bizuteriju

Statistika


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
EtnoDOM Gorocvet © 2009 | Disigned by Ul-chik
Website builderuCozUl-chik