Wednesday, 21.03.2018, 05:54

                     
Main » Files » Dešavanja » Događaji

Obuka necanja u Velikom Gradištu
20.12.2011, 14:49


Članica našeg udruženja Jovanka Šovljanski držala je tokom 19 dana novembra obuku pravljenja necane čipke u Velikom Gradištu  gde je obučila 5 žena u ovoj   zaboravljenoj tehnici.  

Obuka koja je organizovala Etno mreža je u sklopu projekta "Zapošljavanje u rurarnim područjima" a koji finansira delegacije Evropske Unije u Srbiji, sprovodi se od 01.03.2011. do 01.03.2013. godine. Projektom su obuhvaćene 5 opština Istočne Srbije: Veliko Gradište, Golubac, Kladovo, Negotin, Zaječar.

Opšti cilj projekta je stvaranje novih mogućnosti za zapošljavanje i smanjenje iseljavanja stanovništva iz ruralnih područja Srbije, kao i poboljšanje kapaciteta Etno mreže kao razvojnog inkubatora za rast zaposlenosti u ruralnim područjima.

Radne aktivnosti predviđene projektom bi trebalo da dovedu do pospešenja očuvanja kulturne tradicije, podizanje kvaliteta proizvodnje, umrežavanja etno udruženja iz regiona, mogućnosti izlaska na inostrano tržište kao i ekonomskog osnaživanja žena u ruralnim područjima.

Isto tako, velike koristi od navedenih aktivnosti imaće turizam i ugostiteljska industrija Srbije, jer će proizvedene rukotvorine i prezentacije tradicionalnih veština obezbediti dodatnu turističku ponudu koja u ovom trenutku nedostaje u Srbiji.


Necanje

necanje


necana čipkaCategory: Događaji | Added by: nina | Tags: gorocvet necanje necana čipka Zapoš
Views: 1061 | Downloads: 0

Login forma

Traziti

-

Događaji [229]

Site friends

Ćilibar Baltički

Ikone i slike od ćilibara

Repromaterijal&Poludrago kamenje

Dijana-Shop

Reklama

Ovde moze biti vaša reklama Cena za mesto 300 din/mes.

Repromaterijal za nakit i bizuteriju

Statistika


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
EtnoDOM Gorocvet © 2009 | Disigned by Ul-chik
Website builderuCozUl-chik