Sunday, 27.05.2018, 12:27

                     
Main » Files » Dešavanja » Događaji

Međunarodna konferencija na temu "Tradicija i rukotvorine u službi regionalnog регионалног razvoja i brendiranja
01.12.2012, 17:19
Београд, 29. новембар - У Дому Народне скупштине Републике Србије данас је одржана међународна конференција на тему – "Традиција и рукотворине у служби регионалног развоја и брендирања”. Организатор овог сусрета произвођача рукотворина, представника институција, привреде и реномираних гостију из региона и Европске уније била је Етно мрежа, национална асоцијација произвођача рукотворина, а ово је једна од активности у оквиру пројекта "Запошљавање у руралним подручјима” који финансира Делегација Европске уније у Републици Србији.

- Рукотворине Етно мреже постале су национални бренд, а један од доказа је и сарадња са протоколом Владе Републике Србије, чији министри данас користе традиционалне ручно рађене производе као поклоне у сусретима са страним државницима – рекла је Виолета Јовановић, председница Управног одбора Етно мреже, у уводном обраћању, и додала да се на овај начин обогаћује и туристичка понуда Србије.

Ендру Хеди, шеф III сектора операција Делегације Европске уније у Републици Србији, истакао је да рурална подручја заузимају већи део територије Европске уније, али је запосленост нижа него у урбаним срединама, као и просек зарада.

- Европска унија охрабрује иницијативе попут Етно мреже који раде на очувању културног наслеђа и традиционалних вредности, а пројекат „Запошљавање у руралним подручјима" допринеће смањењу депопулације села и запошљавању жена у овим, мање развијеним, крајевима – навео је Хеди.

Директорка Мисије USAID-а у Србији, Сузан Фриц, обратила се присутнима на српском језику и истакла улогу ове америчке агенције приликом самих почетака Етно мреже, док је директорка београдске филијале Националне службе за запошљавање, Драгана Конаков Радовановић, говорила о дугогодишњој успешној сарадњи са Етно мрежом.

На првом панелу учествовали су председник општине Голубац, представници компанија Кока Кола, Репрезент систем, оснивач Егзит фестивала у Новом Саду и главни уредник сајта Њуз.нет. Они су дискутовали о развоју бренда и улози маркетинга у ширењу пословања. Други панел окупио је представнике Европског удружења за рукотворине (ЕФАЦФ) и струковних организација из Финске, Естоније, Шведске, Словеније, Хрватске и Мађарске, као и почасног конзула Ирске у Србији. Они су говорили о културном наслеђу као основи за подизање регионалне конкурентности и

представили примере добре праксе из својих земаља.

Category: Događaji | Added by: nina | Tags: mreža, skupština, etno, gorocvet
Views: 252 | Downloads: 0

Login forma

Traziti

-

Događaji [245]

Site friends

Ćilibar Baltički

Ikone i slike od ćilibara

Repromaterijal&Poludrago kamenje

Dijana-Shop

Reklama

Ovde moze biti vaša reklama Cena za mesto 300 din/mes.

Repromaterijal za nakit i bizuteriju

Statistika


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
EtnoDOM Gorocvet © 2009 | Disigned by Ul-chik
Website builderuCozUl-chik