Wednesday, 21.03.2018, 05:56

                     
Main » Files » Dešavanja » Događaji

Izložba "Put do dobrog proizvoda"
07.03.2010, 18:13

26. juna 2008. godine kao rezultat tromesečne saradnje našeg Udruženja sa Etno mrežom iz Beograda u projektu "Put do dobrog proizvoda" u Muzeju grada održana je izložba pod istim imenom.

Saradnja sa Etno mrežom počela je 03. marta 2008. godine, kada nas je koordinatorka Etno mreže Sofija Arsić upoznala sa planom i ciljevima projekta "Put do dobrog proizvoda". Projekat se odnosi na proizvodnju i plasman tradicionalnih rukotvorina na kvalitetniji i bolje koncipiran način. Članice Udruženja Gorocvet su od samog starta odlično prihvatile učešće u projekatu. Tokom tri meseca koliko je projekat trajao, vredno su radile primenjujući  nove standarde na svoj i do tada dobar rad. Kao rezultat dobili smo veoma kvalitetno izrađen proizvod, pripremljen i upakovan po svetskim standardima koji se može koristiti kao poslovni poklon. 

Naša Opština nas je podržala u ovom projektu, obezbedila nam prostor za rad i izložbu, panoe, reklamni materijal, pozivnice i osveženje za izložbu. Izložba je bila veoma posećena od strane građana i poslovnih ljudi kojima su ovi proizvodi najviše i namenjeni. Izložbi je prisustvovala i predsednica Etno mreže Violeta Jovanović i koordinatorka Sofija Arsić koja je i otvorila izložbu. Dve TV ekipe  su snimile prilog i emitovale ga na lokalnim stanicama. Takođe Opština je otkupila deo naših proizvoda i upotrebila ih kao poklone za strane diplomate koji su posetili naš grad.

U okviru projekta predviđena je i obuka članica u tkanju u Zadruzi Zemlja u Novom Sadu i keramike u Manakovoj kući u Beogradu. Pet članica našeg udružena su završile obuku tkanja a dve obuku keramike.

Po završetku Projekta učestvovali smo na Konkusu za dodelu sredstava nevladinim organizacijama i od novca dobijenog na tom konkursu kupili smo tri razboja i dodatnu opremu sa kojima planiramo dalje da obučavamo naše članice. 

Saradnja sa ETno mrežom se nastavlja u daljim projektima...

Category: Događaji | Added by: nina | Tags: etno mreža, poslovni poklon, gorocvet, muzej, inđija, izložba
Views: 345 | Downloads: 0

Login forma

Traziti

-

Događaji [229]

Site friends

Ćilibar Baltički

Ikone i slike od ćilibara

Repromaterijal&Poludrago kamenje

Dijana-Shop

Reklama

Ovde moze biti vaša reklama Cena za mesto 300 din/mes.

Repromaterijal za nakit i bizuteriju

Statistika


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
EtnoDOM Gorocvet © 2009 | Disigned by Ul-chik
Website builderuCozUl-chik