Wednesday, 21.03.2018, 05:49

                     
Main » Files » Dešavanja » Događaji

Izložba minijatura
10.01.2012, 12:50

29. decembra u galeriji Narodne banke Srbije svečano je otvorena žirirana izložba rukotvorina pod nazivom "100 žena - 100 minijatura" na kojoj su učestvovale i članice našeg Udruženja 

       - "Београд, 29. децембар - У галерији Народне банке Србије данас је свечано отворена жирирана изложба рукотворина под називом "100 жена – 100 минијатура”, у оквиру пројекта "Запошљавање у руралним подручјима” који финансира Делегација Европске уније у Републици Србији, а реализује Етно мрежа. Изложбу су подржали и Национална агенција за регионални развој и Град Београд. 


Присутне је поздравила Снежана Јовановић, пројект менаџер Етно мреже, која је истакла да је ово друга по реду изложба минијатура.

- Идеја је потекла од координатора Етно мреже Софије Арсић, а ове године изложба је део пројекта који има за циљ оснаживање удружења жена произвођача рукотворина у партнерским општинама источне Србије, као и тима који ће координирати рад Етно мреже. Изложба "100 жена – 100 минијатура” је посвећена женама које су носиоци домаће радиности од праисторије, од када датирају и стари занати, а традиционалне технике опстале су упркос савременом начину производње. За то је између осталих заслужна и Етно мрежа која кроз своје пројекте организује едукацију за жене у техникама старих заната.

Овом приликом додељени су и сертификати поводом завршене обуке произвођача рукотворина у пет партнерских општина на овом пројекту – Зајечару, Кладову, Великом Градишту, Голупцу и Неготину. Укупно 35 жена је успешно прошло едукацију у техникама ткања, нецања, пустовања вуне, веза и златовеза.

 Награде ауторкама најбољих минијатура биће додељене 18. јануара 2012. године на свечаности у Галерији Народне банке Србије, а биће награђена и најбоља млада ауторка."Category: Događaji | Added by: nina | Tags: gorocvet izlozba minijatura etno mr
Views: 326 | Downloads: 0

Login forma

Traziti

-

Događaji [229]

Site friends

Ćilibar Baltički

Ikone i slike od ćilibara

Repromaterijal&Poludrago kamenje

Dijana-Shop

Reklama

Ovde moze biti vaša reklama Cena za mesto 300 din/mes.

Repromaterijal za nakit i bizuteriju

Statistika


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
EtnoDOM Gorocvet © 2009 | Disigned by Ul-chik
Website builderuCozUl-chik