Wednesday, 21.03.2018, 06:00

                     
Main » Files » Dešavanja » Događaji

Dodela nagrada u okviru izložbe ,,100 žena-100 minijatura“
13.11.2010, 13:12

i2.11.2010.g. u svečanoj sali Skupštine grada Beograda upriličena je dodela nagrada autorima minijatura prve žirirane izložbe pod nazivom ,,100 žena-100 minijatura". Članica našeg udruženja MIra Kosanović dobila je specijalno priznanje žirija medija.

  Dodeli su pored dobitnica nagrada i autora minijatura iz cele Srbije prisustvovali g Stanija Višekruna, zamenik sekretara za privredu grada Beograda, g. Miroslav Čučković, član gradskog veća grada Beograda i g. Violeta jovanović, predsednik Upravnog odbora Etno mreže. 

Prisutnima se u ime Sekretarijata za privredu grada Beograda obratila g Stanija Višekruna izrazivši zadovoljstvo radi pružene podrške u realizaciji izložbe. Istakla je spremnost Sekretarijata za privredu u daljem animiranju proizvođača rukotvorina kroz programe samozapošljavanja, subvencije za početnike u biznisu i podršku privrednim i turističkim manifestacijama.

Član gradskog veća g. Miroslav Čučković podsetio je prisutne na spregu između grada Beograda i nerazvijenih područja i istakao značaj predstavljanja tradicionalnog nasleđa u okviru turističke ponude Beograda.

Prisutne je u ime Etno mreže pozdravila g. Dušanka Botunjac, član Upravnog odbora Etno mreže.

Nagrade stručnog žirija za tradicionalne tehnike dodeljene su: Danijeli Arađanski iz Kikinde za čipku, Neli Pejčić iz Odžaka za tehniku pustovanja, Evici Đurić iz Velikog Gradišta za tehniku tkanja i Nadi Gračner iz Trstenika za tehniku veza. Nagrade su uručili: Stanija Višekruna, Sekretarijat za privredu grada Beograda, Miroslav Čučković, grad Beograd, Rade Šević, Hypo Alpe Adria Banka

Četiri ravnopravne nagrade stručnog žirija mladim autorima dodeljene su: Danijeli Arađanski iz Kikinde za čipku, Aleksandri Karadžin iz Kikinde za minijaturu u tehnici tkanja, Mariji Trifunović iz Pančeva za beli vez i Dragani Ilić iz Bele Palanke za zlatovez.

Nagrade je uručio Marko karadžić, član Udruženja za međunarodno pravo Srbije.

Specijalno priznanje stručnog žirija za očuvanje tradicionalnog znanja i rad sa mladima pripalo je Milki Gavrančić iz Kikinde za necanu čipku. Specijalno priznanje uručio je Rade Šević, Hypo Alpe Adria Banka

Nagrada diplomatskog žirija za minijaturu u tehnici pustovanja dodeljena je Neli Pejčić iz Odžaka.

Specijalna priznanja diplomatskog žirija dodeljene su Danijeli Arađanski iz Kikinde za čipku i Milici Mišić iz Velikog Gradišta za minijaturu u tehnici tkanja.

Nagrade i priznanja diplomatskog žirija dodelile su: Merilin Šmit, zamenik direktora USAID-a i En Pešić, počasni konzul Irske u Beogradu.

Nagrada žirija medija uručena je Milici Mišić iz Velikog Gradišta za minijaturu u tehnici tkanja.

Specijalna priznanja žirija medija pripala su Miri Kosanović iz Inđije i Nadi Gračner iz Trstenika za vez.

Nagrade su uručili Vera Vuković, urednica beogradske rubrike u Pressu i Radojka Nikolić, urednica magazina Biznis i Ekonometar.

Pobednički  autorski  rad Mire Kosanović:

Category: Događaji | Added by: nina | Tags: gorocvet etno mreža 100 žena - 100
Views: 450 | Downloads: 0

Login forma

Traziti

-

Događaji [229]

Site friends

Ćilibar Baltički

Ikone i slike od ćilibara

Repromaterijal&Poludrago kamenje

Dijana-Shop

Reklama

Ovde moze biti vaša reklama Cena za mesto 300 din/mes.

Repromaterijal za nakit i bizuteriju

Statistika


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
EtnoDOM Gorocvet © 2009 | Disigned by Ul-chik
Website builderuCozUl-chik